Du kan nå det endnu! Fristen for indberetning af selvangivelse er rykket!
Grundet COVID-19 har den danske regering valgt at udskyde fristen for indberetning af selvangivelse til SKAT. Det betyder, at du nu har helt indtil den 1. september til at få rettet din selvangivelse til, istedet for den 30. marts for private og den 1. juli for erhvervsdrivende. Har du ikke allerede styr på din selvangivelse, så læs med!
Revisor København – Har du brug for hjælp til din selvangivelse?
En selvangivelse kan godt være lidt af en kompliceret affære, hvis man ikke har sat sig ordentligt ind i de forskellige fradrag. Derfor kan det være en god idé at få en professionel hjælp til selvangivelsen. Har du mod på at ordne din selvangivelse selv, så sæt dig grundigt ind i hvilke fradrag som du kan benytte dig af, samt hvilke oplysninger du skal indberette til SKAT.
Hvad er en selvangivelse?
En selvangivelse er en opgørelse, over hvor meget du har tjent i det forrige år, og hvor meget du derfor skal betale i skat. I ‘gamle dage’ skulle man selv ind og indberette alt til SKAT, men det behøver man ikke længere. Nu udarbejder SKAT selv din selvangivelse, da de kan trække informationer fra dine arbejdsgiver, a-kasse og bank. Det kan de, fordi at det er dem du får indkomst fra, som skal indberette oplysninger til SKAT, og ikke længere dig selv. Derfor skal du også huske at tjekke din selvangivelse igennem, når du modtager den fra SKAT. Har du rettelser til din selvangivelse, skal du selv kontakte SKAT og få dem rettet.
Hvad er et fradrag?
Taler man om selvangivelser, bliver man også nødt til at tale om fradrag. Fradrag er nemlig et beløb som du kan trække fra din indkomst, og derved undgå at betale skat af det beløb der er blevet trukket fra. Altså er beløbet skattefrit. Der findes rigtig mange forskellige fradrag, og det kan være en jungle at navigere i. Måske har du hørt om kørselsfradrag og håndværkerfradrag, men der er mange flere forskellige fradrag som du vil kunne benytte dig af, og derved vinde en økonomisk gevinst. Du kan løse om nogle af de mest almindelige fradrag nedenfor, og derudover har SKAT en ganske god fradragsvejleder som du gratis kan benytte dig af.
Befordringsfradrag
Kører du mere end 12 km. hver vej til og fra arbejde (en rute på 24 km. i alt), kan du få kørselsfradrag. Fradraget er betinget af at det er et lønnet arbejde du transporter dig til og fra. Du kan få fradrag uanset om du kører i bil, benytter offentlig transport, cykler eller andet.
Fradrag ved pensionindbetaling
Betaler du ind til en fradragsberettiget pensionsordning, kan du få fradrag for din indbetaling. Hvor stort et fradrag du kan få, afhænger af hvor gammel du er, og hvor mange år der er til du når folkepensionsalderen.
Fradrag når du betaler renter
Du kan få fradrag for de renter du betaler for dine lån (banklån, realkreditlån, boliglån, forbrugslån hos et finansieringsselskab og kontokortordning). Dette bliver automatisk indberettet til SKAT af din bank eller af finansieringsinstituttet. Husk dog altid at tjekke oplysningerne igennem!
Fradrag for kontingent til fagforening og a-kasse
Du kan få fradrag for din betaling til fagforeningen og a-kassen. I 2020 kan du få op til 6.000kr. i fradrag årligt.
Fradrag ved velgørende donationer
Betaler du til godkendte velgørende organisationer, kan du få fradrag for dine donationer. I 2020 kan du få 16.600 kr. i fradrag, og vil ofte automatisk blive indberettet til SKAT af den velgørende organisation.
Fradrag hvis du betaler børne-og underholdsbidrag
Betaler du børnebidrag til dine børn (under 18 år), kan du få fradrag for dette. Det eneste det kræver er en skriftlig aftale herom fra familieretshuset eller med barnets anden forælder. Betaler du ægtefællebidrag (uanset om I er skilt, separeret eller er flyttet fra hinanden varigt) kan du få fradrag for dette.
For sen indberetning til SKAT
Overholder du ikke fristen (1. september 2020) for indberetning til SKAT, kan det have en økonomisk konsekvens i form af et kontrollovstillæg. Et kontrollovstillæg er på godt dansk en dagbøde. Kontrollovstillægget er på 200 kr. pr. dag som fristen overskrides, dog kan du maksimalt ende med at betale 5.000 kr. i bøde.
Hvordan retter man i sine oplysninger og indberetter til SKAT?
Via SKATs tastSelv funktion, kan du rette i din selvangivelse. Du skal bare logge ind med dit NemId og rette i din årsopgørelse/selvangivelse.
Læs flere nyheder på erhvervsmedie.dk